top of page

SanderusHuis wordt Sanderus' Thuis

Bijgewerkt op: 29 jun. 2021

Aan de rand van Gent komt het SanderusHuis binnenkort opnieuw tot leven...

Met respect voor zijn rijke geschiedenis en zorg voor het klimaat, wordt dit staaltje erfgoed herbestemd tot een nieuwe woonbuurt met veel groene ruimte in hartje Sleidinge: Sanderus' Thuis. Hier kom je thuis en tot rust... in een unieke biotoop voor spontane ontmoeting. Een uniek project waar de mens en natuur centraal staan.


Natuur


De woningen worden circulair en met nagroeibare materialen gebouwd en van duurzame technieken voorzien. Met een E-peil van E20 of lager, zijn ze Bijna-EnergieNeutraal.


Mens

Bovendien worden de woningen zo ontworpen dat ze doorheen de levensloop van de bewoners kunnen mee-evolueren. Zo staan ze altijd garant voor een kwalitatieve en aangepaste woonomgeving. Met CT Steward volgen we het project op van start tot einde op vlak van toegankelijkheid en Universal Design. We zorgen we er voor dat iedereen zich thuis kan voelen, met of zonder beperking en met of zonder hulp. Een deel van de woningen zal als assistentiewoningen kunnen dienen, maar elke woning zal volledig rolstoeltoegankelijk zijn of kunnen worden in de toekomst. Het café zal ook volledig toegankelijk zijn voor iedereen, met een drempelvrije toegang, een aangepast toilet en een aangepaste parkeerplaats. Er zal ook speciale aandacht besteed worden aan comfort voor blinden en slechtzienden.


Meer info: https://www.sanderus-thuis.be/

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page