top of page

Wedstrijd Sint-Martinuskerk

Inclusief wedstrijdontwerp voor de nevenbestemming van de Sint-Martinuskerk te Kester. Status: wedstrijd 2e plaats.

Met CT Steward mochten we het team (Ark Architecten, Bressers Erfgoed, Kollektif Landscape) begeleiden voor de wedstrijdontwerp voor de nevenbestemming van de Sint-Martinuskerk te Kester. Het ontwerp kreeg heel wat lof over inclusieve aanpak en belande op een eervolle tweede plaats.


De gridstructuur van het grondplan levert de mogelijkheid tot een heldere modulaire invulling die inwisselbaar, aanpasbaar, uitbreidbaar en zelfs omkeerbaar is. Samen met de omringende kerktuin, die vooral inzet op een serene aanleg en groenbeleving, ontstaat een integraal toegankelijke en inclusieve site temidden van het dorp Kester.


Het ontwerp is een mooi voorbeeld van de samenhang tussen ergoed en toegankelijkheid voor elke bezoeker. De hoofdingang werd volledig drempelloos gemaakt via een verhoogd vlak met helling, er werd een lift voorzien zodat rolstoelgebruikers alle functies op de verdieping kunnen gebruiken en er werd een groter aangepast toilet voorzien op het gelijkvloers. 


Samenwerking met Bressers Erfgoed, Ark Architecten, Stabiliteit Riessauw, STIR ingenieurs en Kollektif Landscape. Visualisaties door Nuvillu Illustrations en Fotografie Bram Tack.

Foto's

bottom of page